Kinderyoga

Kinderyoga is leuk en erg belangrijk. Kinderen hebben het druk. Druk met  school en veel andere dingen, zoals sport, muziek, etc.

Er is weinig tijd tegenwoordig om echt te kunnen ontspannen, en als er wel een moment tijd is zitten ze al gauw achter een schermpje, wat natuurlijk ook niet echt rustgevend is voor de geest.

En ook niet goed voor het lichaam trouwens , want er zitten zoveel kinderen in een foute houding, veel te gespannen, waardoor het slecht is voor het lichaam.

Bewegen is goed om je lichaam en geest in balans te krijgen en te houden. Je geest op een andere manier rustmomenten geven en je lichaam op een andere manier gebruiken dan je normaal doet.

 

In de kinderyogalessen doen we verschillende yogaoefeningen, zoals yogaspelletjes, ademhalingsoefeningen, samen-yoga, mandala's maken, wandelingen in de natuur, samen stil zijn en nog veel meer.

 

Ik merk aan de kinderen dat ze zich erg op hun gemak voelen en soms komen er daardoor ook gesprekken uit voort. Het uur yoga is voor de kids een fijn moment, ze voelen zich goed in de groep, lekker bewegen en jezelf kunnen zijn.

Er is veel respect naar elkaar toe en dat geeft een fijne sfeer in de lessen.

De kinderyogagroep is voor kinderen van ongeveer 8 t/m 12 jaar. Het belangrijkste is of het kind in de groep past. Soms kan een kind van 7 jaar al prima meedoen, en past een kind van 13 jaar er ook nog in de groep, dus dit is zeker te bespreken.

Misschien valt je kind erg moeilijk in slaap, kan het zich slecht concentreren/focussen, is je kind druk, verlegen of zit je kind niet lekker in zijn of haar vel.... Mail of bel mij voor vragen of een gesprek hierover. De kinderyogalessen zullen elk kind goed doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De groepsles heeft op dit moment te weinig deelnemers om de lessen door te laten gaan, wat erg jammer is natuurlijk. Hopelijk komen er snel nieuwe aanmeldingen en kunnen de lessen gewoon weer doorgang vinden. Dus laat het me weten als je denkt dat dit  iets voor je kind is en misschien zijn er vriendjes en/vriendinnetjes die ook belangstelling hebben.

Er is altijd de mogelijkheid om een aantal individuele lessen te volgen. Uit ervaring weet ik inmiddels dat een kind het fijn om dit in een vertrouwde omgeving te doen. Dus bijvoorbeeld op de eigen kamer van het kind, als daar ruimte is voor twee yogamatjes.

 

Er is veel mogelijk en bespreekbaar. Denk je dat dit goed en fijn voor je kind is, maar weet je het niet zeker, bel /app of mail me hierover en vraag wat je wil. Hoe lang de les zal zijn hangt af van de leeftijd van het kind. 

Op dit moment geef ik geen kinderyoga lessen, er is te weinig animo om dat in groepsvorm na school of s'avonds te doen met de kinderen. Mocht je toch belangstelling hebben, misschien is het mogelijk om zelf een groepje van minimaal 5 kinderen bij elkaar te krijgen zodat ik les kan geven op locatie of in een zaaltje ergens.

Het zou mooi zijn als een school hier voor in is om basisschool kinderen minimaal 1 x in de week een yoga /meditatie les aan te bieden. Wat zou de kinderen en vervolgens ook de docenten dit goed doen.

 

 

><
1/3

www.yoganaomi.nl -  info@yoganaomi.nl  -  tel. 06-12068240