Rots en Water

Rots en Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining, die tevens ook uiterst geschikt is als antipest-programma.
Ik heb een opleiding gedaan bij Freerk Ykema , hij is de grondlegger en ontwikkelaar van het hele Rots en Water programma. Ook oa speciaal voor meisjes, speciaal voor jongens, voor autisten, voor blinde, voor kinderen op het voortgezet onderwijs.
Ik ben getraind om kinderen in de basisschoolleeftijd hierin te begeleiden en les in te geven.


De basis van Rots en Water is dat je goed kan aarden; letterlijk en figuurlijk stevig op de grond staan, centreren,  naar je buik ademen en je sterk voelen.

Als je buik sterk is en krachtig, dan word je vanzelf rustig in je hoofd. Als je rustig in je hoofd bent en kan blijven, dan kan en mag je keuzes maken.


In grote en kleine situaties en gebeurtenissen of conflicten heb je de mogelijkheid om te kiezen of je rots of water wil zijn. Als je er voor kiest om rots te zijn, zet je alles op alles, dan ga je er voor en kies je meestal voor jezelf. Dat mag en dat kan, als je er maar duidelijk voor gekozen hebt.
Als je er voor kiest om water te zijn, ben je flexibel, voel je mee met de ander, ook dit betekent niet zozeer dat je je zelf wegcijfert , maar wel dat je meer meevloeit met de anderen om je heen.

Dit maak ik duidelijk aan de kinderen door middel van leuke fysieke oefeningen, sommige oefeningen doe je alleen, maar de meeste juist samen, met z'n tweeën of meer.
Samen sta je sterk, samen kan je meer, samen snap je meer, samen is veel leuker!

In mijn kinderyogalessen gebruik ik ook dingen van Rots en Water en andersom ook. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar. Het gaat er eigelijk maar om dat je goed in je vel zit, dat je je zelf leert kennen. Dat je leert keuzes te maken, dat je leert wat jij belangrijk vindt in je leven.
Wat je leert is :
Zelfrespect
Zelfbeheersing
Zelfvertrouwen
Zelfreflectie

Mocht je dit aanspreken er interesse in hebben bel of mail mij en we kunnen er een plan voor maken en het bespreken.

wat wel echt van belang is dat als het een grote groep kinderen is om minimaal 2 rots en water trainers te hebben om tot een fijn en goed resultaat te komen voor de groep kinderen.

Ook kan dit in prevelen of met een paar kinderen , dan kan ik het wel alleen doen en meestal begin ik dan met 5 lessen en vanuit  kijken we verder of er nog meer behoefte is aan rots en water lessen / oefeningen of misschien yogalessen.

Alles heeft te maken met weer goed in je vel komen te zitten en voelen......

><
1/2

www.yoganaomi.nl -  info@yoganaomi.nl  -  tel. 06-12068240