Tiener-Puber Yoga

Voor kinderen vanaf 12 à 13 jaar verandert er veel in hun leven. Ze veranderen zelf, hun lichaam, maar ook meestal het dagelijks leven verandert.

 

Ze gaan naar de middelbare school, worden zelfstandiger en moeten ook meer, er wordt meer van ze verwacht, want ze zijn immers al zo groot. Ook verandert het lichaam snel, bij meisjes nog wat sneller en eerder dan bij jongens.

 

Dit alles kan zorgen dat een hoofd van een tiener of puber tjokvol zit en dat het soms niet alles meer goed op een rijtje kan krijgen en/of houden.

 

Voor de doelgroep van kinderen van 12 t/m ongeveer 18 jaar (onderverdeeld in leeftijdsgroepen) is het goed om eens stil te staan bij zichzelf, letterlijk en figuurlijk.

Ineens moeten ze zelf aan dingen denken, dingen regelen, onthouden en plannen. De geest heeft de rust nodig om dit allemaal goed te doen en te verwerken.

 

Door middel van yoga, waarbij vele aspecten aan bod komen, zal je hoofd als rustiger ervaren worden en zal je lichaam hier op reageren. Je lichaam wordt door houdingen, oefeningen, een goede ademhaling soepeler en meer ontspannen. Daardoor kan je je beter concentreren, voel je je rustiger en zal je beter onder druk kunnen presteren.  

 

Vanuit je buik ademen is erg belangrijk en dit zul je naast yoga goed in je dagelijks leven kunnen toepassen. Het effect zal snel merkbaar zijn. Door een goede ademhaling komen je geest en lichaam bij elkaar en zorgt dit voor een goeie evenwichtige balans in je totale lichaam.

 

Op dit moment is er geen groepsles voor deze leeftijd!

Wel is er altijd wel iets bespreekbaar om het in privéles-vorm te geven. Vooral als je als ouder merkt dat je kind-tiener-puber dit nodig heeft. Even een soort zetje in de goeie richting; beter in het lijf, rustiger in het hoofd en bewuster in het leven.

Via deze site kun je een bericht sturen, je kunt me  ook altijd mailen of bellen voor meer info  en een gesprek.

Twee keer per jaar geef ik op het Parcivalcollege in Groningen les tijdens de sportclinics voor 16, 17 en 18 jarige pubers. Dit is ontzettend leuk en ik zou dit graag meer willen doen, vooral op scholen, want ik zie /merk dat het zo nodig is.

Mocht je belangstelling hebben om dit te organiseren bij jou op school of anderszins, laat me dit weten via mail/app of telefoon. 

><
1/3

www.yoganaomi.nl -  info@yoganaomi.nl  -  tel. 06-12068240