Yoga lessen

Yoga is voor iedereen goed en vooral ook leuk om te doen. Voor groot en klein, jong en oud!

Yoga is al erg bekend bij iedereen, het is een modebeeld aan het worden. Dat komt omdat het zo toegankelijk is voor iedereen, en dat moet ook.

 

Als je Yoga beoefent kun je niets fout doen, iedereen heeft een ander lichaam, is anders gebouwd, iedereen zit anders in elkaar. Wat de een prettig vindt , vindt de ander misschien helemaal niet zo fijn.

Er is geen goed of fout en al helemaal geen beter of best in de yogawereld en het zou ook niet in het dagelijks leven moeten bestaan.

 

Als we allemaal wat liever voor onszelf en elkaar zouden zijn, zou alles veel mooier en fijner zijn!

 

Yoga komt oorspronkelijk uit India en betekent "samen verenigen".

Yoga bevordert een eenheid van lichaam en geest. Zowel op kinderen en volwassenen heeft Yoga een positief effect.

 

In deze drukke maatschappij hebben mensen vrijwel nergens meer een rustpunt. Ze worden overspoeld met prikkels van televisie, computers en mobieltjes.

Er wordt veel van hen gevraagd en het blijkt dat door deze drukte veel kinderen en volwassenen niet weten hoe ze moeten ontspannen.

Ze worden steeds drukker, zijn steeds minder geconcentreerd en voelen zich vaak moe.

Niet alleen vervelend voor hun omgeving , maar zeker ook voor henzelf is dit niet prettig.

 

Yoga helpt om ontspanning te brengen in je lichaam en geest. Door beide in rust en balans te krijgen zullen ze beter kunnen samenwerken, waardoor je meer ontspannen en rustiger in je leven staat.

 

Tegelijkertijd is yoga ontzettend goed voor je lichaam, je wordt er soepeler en sterker van.

En doordat je geest rust krijgt, kun je beter slapen, je ademhaling beter controleren en zit je beter in je vel.

 

De lessen die ik geef probeer ik zo gevarieerd mogelijk te laten zijn, maar de kracht zit ook in de herhaling. Zo zal je lichaam en geest dingen gaan herkennen, zoals bewegingen, ademhalingen, houdingen, inspanning en ontspanning.

Ik probeer altijd mijn lessen zo te geven dat als je weer naar buiten loopt je echt voelt dat je iets hebt gedaan. De ene keer zal dit meer lichamelijk zijn dan de andere keer. Maar soms heb je echt lekker gezweet en word je warm van elke houding die we doen en een andere keer probeer ik juist om meer, nog meer, naar binnen te gaan.

Mocht je klachten hebben waar je van denkt dat je bepaalde dingen niet kan doen of als je twijfelt of yoga überhaupt wel goed voor je is, laat me dit altijd even weten. We kunnen het erover hebben en iets bedenken waardoor je wel met de lessen mee kan doen zonder enige overbelasting.

 

De yogalessen die ik geef duren een uur, maar vaak met wat uitloop. Lekker zittende kleding is aanbevolen en aan het eind van de les gaan we altijd heerlijk ontspannen op de mat en is het aan te raden om lekker warme sokken aan te trekken en onder een zelf meegenomen dekentje te gaan liggen. Ook al is de les niet heel intensief geweest , je zal merken dat je lijf warm geworden is ,van binnenuit, en dat koelt erg snel af als je in de eindontspanning ligt.

Ook raad ik altijd aan om een flesje water mee te nemen. Geestelijk en lichamelijk ben je aan het loslaten; je gaat zweten en je zult dorst krijgen. 

Je eerste les zal altijd een proefles zijn, om te voelen of het wat voor je is wanneer je nog onbekend met yoga bent. Maar ook als je al vaker yoga hebt beoefend dan zal je eerst goed moeten voelen of mijn les je bevalt en of je mijn manier en mijn stem wel fijn vindt om lekker bij te bewegen en te ontspannen. Dit is echt erg belangrijk, het moet goed zijn en alleen jij kan dat voelen.

 

><
1/6

www.yoganaomi.nl -  info@yoganaomi.nl  -  tel. 06-12068240